Отърваване от проклетото WATU

Преди време ви разказах, как се отървах от WGA Notifications. Доста хапчета за отслабване изпих от тогава. Вече съм с Windows 7 и пак както и преди имам ключе за Home, но ползвам Ultimate. Женската алчност няма край – винаги искаме по-големия пакет. And for the time it was good (Аниматрицата). Работата обаче отече преди два дена. Автоматичния update свали гнусното KB971033, което помага на WAT да се справи с кракчето и да ви хване в крачка.

WATU e отбелязан като important  и се инсталира автоматично. В началото не е зъл – само се появява едно беличко надписче в долния десен ъгъл, който ви обяснява, че Джамците ви не са оригинални. При рестарт, преди да влезете в аканута си излиза съобщение, което казва горе долу същото. Там можете да избере дали искате веднага да отидета на страницата на MS и да активирате копието си или да ви остави на мира… Когато влезете вече нямате wallpaper. И така при всеки рестарат. Ако обаче сте по-дебелокожи от време на време ви праща градирани по “лошавост” съобщения, дори и да сте го премахнали. Започва с “хайде сега мило да проверим ключа” и стига до “ей, серсем, копието ти е крадено“.

Можете да го деинсталирате, но това въобще не означава, че ще се отървене от него.  MS се кълнат, че не събират никаква друга информация освен нужната за проверката, но на много хора ще им е трудно да повярват. При легален ключ, може да не разберете, че е прешушкал компютъра ви. Според My Digital Life, дори да сте “легални”, на всеки 90 дена праща някаква информация до Microsoft. Все пак ако се съмнявате, че сте жертва на измама и са ви пробутали някое кракното копие е хубаво да си свалите update-а за WAT.

В опит да се отърва от WATU претараших регистрите и System32…  Трих и мацах… Връщах системата назад, възтановявах някакъв странен имидж отпреди 4 месеца… Накрая машината изписваше “There is no operating system”. Въобще направих всички глупости, защото такива поразии, каквито може да извърши един “умен” човек, “глупавият” не може дори да си представи. За сега единственото нещо, което  наистина проработи и беше чисто е RemoveWAT.

Според Technically Personal това е най-лесният, бърз и безопасен начин за справяне с KB971033.  Ако още се чудите дали ще стане или не, предишните му версии са едни от най-често използваните програмки за лъгане на WAT в необновения му варинт. Разбира се, в никакъв случай, няма да ви дам линк към RemoveWAT 2.2.5 🙂 .

Ако не сте се “заразили” още настройте Windows да проверява и да ви известява за всички нови update, но да не не ги исталира без ваше разрешение.  Следете за KB971033 и му дръпнете шалтера.

3 thoughts on “Отърваване от проклетото WATU

 1. Не мисля, че е редно да пишеш как да нарушаваме законите. Ако не можеш да си позволиш да плащаш за Windows, просто не го ползвай. Толкова е просто.

 2. При мене се случи съобщението за невалиден лиценз в корпоративна мрежа, за която всички останали машини са със същия легален активационен ключ. И баш най-натовареното работно място – с черен екран и без възможност да си се ползва както му е редът. Е, предпочетох да не се разправям с представителите на Майкрософт.
  Нямаме пари за телефони. Нямат прилична обратна връзка по мейл, поне не знам да отговарят персонално.
  Затова намерих популярен начин и се спасих от преинсталацията.
  Лошото е, че човек наистина не знае кога да вярва на КВ-тата, някои са си важни и необходими.

 3. Microsoft позволяват до определен брой инсталации на Ultimate с един и същи ключ за корпоративни клиенти. При XP бяха 10, не знам при седмицата колко са. Проблемът при WATU е, че при краден или дублиран ключ (а такива има много) действа на принципа “First come, first served”.

  ВАЖНО: Hi tech Kiflata ми заяви, че RemoveWAT не работи и че съм подвела народа. Ако действително не работи при всички, кажете, за да поправя текста.

Коментари