Смях през сълзи в деня за изборите (Избори 2007)

Нали знаете, че ме влече да подреждам разни класации, коя от по коя по-странни и нелогични.

Гаф 5: Атака срещу тиретата.
АТАКА отново атакува! Този път народният гняв се изля върху продажните и антибългарски тирета. В предизборния си клип те старателно пропуснаха всяко тире, вероятно в знак на протест срещу правописа.  Препоръчваме на атакаджиите да гледат повече “ЩабА на еволюцията”. Може да откирия кое и липсващо звено между homo sapiens sapiens и Слави Бинев и поради какъв зор има такова нещо като “тире”. Ако не помага, поне не вреди.

Гаф 4: Защо тъгува супермен.
Отоговор: Защото не му дадоха да се изкаже пръв в НДК или защото разгорещената му игра на домашен белот беше прекъсната от 53-те %. Независимо от причината ген. лт. Борисов изглеждаше като Наполеон след Ватерлоу, мокър и нещастен. Минорното настроение се допълваше от сподвижниците му, които по незнайна причина се скриха. Може би те всички са неформални членова на формалната партия ГЕРБ.

Гаф 3:  Богатите Също Плачат.
И докато не беше ясно защо се крие ГЕРБ, то за БСП беше ясно. Особено след като силно афектирания ген. Аспарухов, призна загубата и куп други ужасни неща. Премиерът обаче набързо събра войнството, за да повдигне морала в редиците на партията. Това му отне около 3 часа, чак до 23:00 часа, когата Станишев обяви страховита победа и насила се усмихна, да не би да се усетим, че и той не си вярва. В подкрепа на думите си той повтори поне три пъти, че БСП печели в Полски Тръмбеш*. Явно това е била най-сладката им победа…

Гаф 2: Мартин обича на светло.
Реципрочност обаче няма. Толкова много няма, че когато той даваше своята пресконфаренция НИТО ЕДНА телевизия не я предаваше пряко. БТВ все пак ни показаха встъпителните думи. Те не бяха кой знае колко интересни, обаче от картината се видя, че някой беше прекалил с осветлението в мини-залата, та теметата на всички десни блещукаха, както и надеждата, че БСП все пак може да бъде победена.

Гаф 1: Медиите в света на хаоса.
В изборния ден всички медии се видяха в чудо. Режисьорите на бТВ така и не разбраха какво искат да покажат и скачаха от събеседник на събеседник, без никой да може да се изкаже до края. Великолепен пример за настаналата паника бяха резултатите от Благоевград. БТВ настояваха до края на вечерта, че единият от кандидатите е първи, при това с добра преднина, докато вече всички знаеха, че е втори. Нова заложиха на шоуто и се получи един първокласен цирк, в който общо взето разбрахме, че Мартин К. не може да брои, а Светла П. е наблягала на пеенето в училище, защото все пак надвика гостите си. В БНТ не можаха да решат чии задни части бива да целунат първо, и разцулаваха страстно всички политически дъ-та по азбучен ред. ТВ7 бяха изпаднали в повсеместен траур. Не стана ясно защо, но пък стана ясно, че нямат никаква представа защо картината от НДК идва със звука от Велико Търново. Печеният водещ замаза сетуацията като каза: “Е, това не е толкова важно….” и обяви, че следва футболен мач. Ами не е я, някакви си местни избори.

Коментари