Топ 5 на най-грозните футболни фланелки… EVER

Футболните екипи трябва да са практични и да осигуряват максимален комфорт на играчите във всякакви условия. FIFA няма много изисквания към тях – трябва да са от две отделни части и да съдържат фланелка и долнище, като само обувките на състезателите от един отбор могат да се различават. Колкото и да е невероятно тези правила са били нарушавани при това наскоро – България е глобявана за разноцветни кантове, а Камерун за опит първо да замени фланелките с потници, а след това да въведи един безумен гарнизонен тип бебешко боди. В тази статия обаче ще събера за вас едни от най-странните, куриозните и откровено грозните екипи, отговарящи на всички правила на FIFA и съвсем наистина ползвани в игра.
Нали не очаквахте да почна с друг отбор! COYS… в лимонена жълто и с тези неща на раменете. Като си помислите ако беше чернобял екип нямаше да е толкова грозно, може би, може би, а може би не.

Но това въобще не е върхът на дизайнерския гений във футбола. Класацията ще е посветена на сравнително скорошни прояви – всичките от новия век, който май беше нов преди 14 години, сега си е просто настоящ. Понеже ви обичам ще има обикновен бонус от любимото десетилетие на всички 90-те и специален супер мъжки бонус.

Позиция 5: Мечетата с добри сърца

Heerenveen

Хиренвеен се намира във Фризия, което пък е в Холандия. Гордостта на Фризия (или Фрисландия, както предпочитате) носи този нежен екип от както се помни, а това ще рече 20-те години. Снимката горе не е от 75-та година, въпреки че невероятните ефекти и сърчицата напомнят силно на влюбено хипи на гърби. Местният футболен клуб много настоявал да включи знамето на провинцията в герба и цветовете си. Въпреки хипарския си вид Хиренвеен си е много сериозен отбор, дори има участие в Шампинско Лига. Пръст в управлението на клуба има Ван Бастен, много искам да го видя точно него в тази тениска.

Позиция 4: Защо тъгува Стиви Джи

Liverpool EPL 13/14

Освен, че се подхлъзна в най-неподходящият възможен момент в цялата си кариера (защото до тогава още не беше дал онзи брилянтен пас към Суарес на световното в Бразилия), на “Слипи” Джи му се наложи да носи и тази тениска. Брендън Роджърс възроди британския стил във Висшата лига и вкара тактики от американския футбол в любимия сокър с огромен успех, като страничен ефект обаче върна във висшата лига духа на нелепите екипи от 90-те.  Разбира се всички искаме повече отбори да се развиват като Ливърпул, но предпочитаме този дизайн да си остане там където му е място – в далечното забравено минало.

Позиция 3: 150 години грозота

1860 Munich 2010

През 2010 Мюнхен 1860 навърши почетните 150 години. Дизайнерът на екипът за юбилейния сезон вероятно е искал да подчертае възрастта на отбора като е впрегнал всичкия си талант, за да си представи какъв дизайн би измислил, човек страдащ от тежка старческа деменция.  Сложил е снимки от добрите стари времена, гарнирани с жълти, повтарям ЖЪЛТИ, ленти. Дълбокият смисъл явно е: помня го все едно беше вчера, може би защото не си спомням истинското вчера.

Позиция 2: Ох на кака

Reggina 2012

Вероятно дизайнерите на отбора са искали да подчертаят древната история на Реджина в комбинация с традиционния червен екип. Резултатът не е лош, но просто не е подходящ за стадиона. Всички футболни фенки биха желали със следващия екип отборът да отпразнува красивата природа на региона и да направят фланелката прозрачна. Така няма да се налага да гледаме само един добре изваян мъжки торс, ще има разнообразие, което несъмнено ще се хареса на целокупната женска аудитория. Гарантирам сериозен скок в посещаемостта на мачовете на отбора.

Позиция 1: Бира и пържен октопод, моля

Deportivo Lugo 14/15

Депортиво Луго (ако името не се произнася така, моля за извинение всички галисийци) не е най-известният отбор на света. Външният им вид обаче предполага скорошен бум в интереса към тях. То и вие да си сложите бира и октопод на тениската и вие ще привлечете внимание, независимо къде се намирате. Луго играе във втора испанска лига, така че вероятна са решили да заменят любимия футбол с нещо друго любимо на галисийците – бира и октопод или пък отдават неочаквана чест на октопода Паул. А това е обща снимка…. Другото е стадионът им, въпреки че не му личи.

O M F G

Обикновен бонус:
Всички обичат 90-те, всичко беше шарено, а размерите бяха само пожелателни. Понятието политическа коректност тепърва навлизаше и героите във филмите можеха да пушат и да се псуват и без сценаристът да твърди, че това е ъндърграунд култура. Тогава английският футбол беше брутални единоборства, куриозни голове и разбира се шарени екипи.

Този гаден гунър Дейвид Сийман беше принуден да носи това, нека му е!

Gk 1996

Едва ли кича му е бил толкова непознат, защото Арсенал играеха с това:

Gooners 93

Колкото и да ми се иска да ги нарека най-грозни не мога, защото Норич бяха сериозна конкуренция:

Norwich 1993

А Хъл сериозно си бяха повярвали, че са тигри, само клинчетата им липсваха:

Hull City 92

Всичко това няма значение, защото през 1997 Стоук удари джакпота като си направиха дизайна на Пейнт:

Stoke 1997

Специален бонус:

Ръгбито е мъжествен спорт, често почитателите му се подиграват на играчите от NFL за корите, но това, че даден спорт е груб и мирише на излишен тестостерон, не значи, че душата му не е е нежна. Поне във френски прочит:

И накрая загадка: Това е част от футболен екип от 70-те години. Познайте отбора. Внимавайте, не е ТОЛКОВА лесно.
Birmingham 72 В отбора по това време не е имало нито един германец. За да видите отговора извадете инфото на снимката с дясно копче… Нали?! НАЛИ?!

Коментари