Да се храним здравословно!

Тъй както си седяхме вчера с моя мъж и чакахме да дойде топлотехника (който от два месеца ни оправя кранчетата на парното), изведнъж ни осени една тъй великолепна идея, че моментално писахме благодарствено писмо на bTV-то на културата, понеже докато чакахме, гледахме сутрешния блок. Там един войнстващ активист на здравословния начин на живот, обясняваше как живели праисторическите хора и как се хранели, та и ние да сме се хранели така. Накратко праисторическия човек рупал маруля и краставица без подправки, щото го било страх от саблезъбия тигър, ама без да знае по този начин се пазел чи-то. Много добро „чи” е да не те изяде саблезъб или какъвто и да е друг тигър. Да не се отплесваме обаче. Тутакси се заехме със собственото си просвещение.

Първо изгледахме предаването и даже си записвахме. Например си записахме, ако случайно имаме някоя хранителна алергия, да не ходим при алерголог, ами веднага да тичаме при народния знахар, които да ни предпише някоя доказа ефективността през вековете отвара. През повечето от тези векове средната продължителност на живота е била под 50 години, но дадената отвара едва ли има голяма заслуга. След това дори и да не си помисляме да ходим на диетолог, ами да посетим активист на разделното хранене, който ще ни състави една диета на 3-те утвърдени принципа „да няма гниене в организма”, „не на мръсните храни” и „моя стомах ги усеща тия неща”.

След това се заровихме в интернет. По разни форуми, разбрахме, че в никакъв случай не трябва да ядем „маргарин без холестерол” защото „ го вадят със силни химикали”, а мазнините омега 3 и 6 били „ужасни”. Трябвало всъщност да си купуваме млеко само от улични продавачи и в бутилки с лошо отлепен етикет Флорина Оранжада, а после да си го подквасваме, да си бием масло и разбира се сами да си правим сирене и кашкавал. Това бил единствения начин да ядем здравословно. Само не казвайте на ДВСК за бутилките и домашното зреене на кашкавала, че ще развалят идилията.

Последно попаднахме на много интересна тема за чакрите и цветното хранене. Това е важно откритие, дори епохално. Хората трябвало да ядат така, че да са щастливи чакрите им, и отворените, и затворените, и открехнатите. Това ставало само като се ядат неща с подхождащи си цветове, най-добре един цвят. Било много хубаво да идете на някой чакро-разбирач, да ви каже бива ли ги вашите чакри, отворени ли са и ако не да се заема с отварянето. Хм, само на мен ли ми се струва леко перверзно? Както и да е, далтонистите са обречени на нездравословно ядене, нещастни чакри и мъчителния живот с тази мисъл.

С оглед на всичко казано досега ви предлагаме специалната диета, която си съставихме с цел да не ни изяде саблезъб тигър, да е наред чи-то и да са доволни чакрите.

Сутрин: Една ябълка/портокал. Една чаша горещ зелен/черен чай за отскок. При нужда 100 грама овесени ядки с домашно подквасено кисело млеко или 8 (осем) сурови бадемови ядко. Ако изядете 9 яка ви душа! Съобразете всичко с това дали си подхождат цветовете.

Обед: За да няма гниене в стомаха ви, не трябва да ядете въглехидрати и киселини заедно. Забравете за шопската салата и отопяването на сока… Пфу, селяни! Яжте домати, червено цвекло, печени чревни чушки гарнирани с червен пипер и посипани обилно с кетчуп. Чакрите ви ще попаднат в заслужена нирвана, а вие в най-близката тоалетна, без да се наемаме да предполагаме какво точно ще правите там. Кой каквото си е заслужил!

Вечера: Червените меса са ваши! Ако имате религиозни проблеми с яденето на свинско, ще ви успокоим, че Авраам, пък и злополучните му синове са живели в пустинята. Така и така е нямало как да намерят прасе още по-малко да го изядат, та няма нужда да отдавате голямо значение на догмата. Ако все пак имате подобни скрупули печено агънце с масленица е много добър вариант. Никакви подправки само – те са зелени, а ние мразим зелено.

Между храненията: “take a break, have a kit-kat”.

PS: Не носим никаква отговорност за последствията, които тази диета може да има върху здравето ви, освен ако не се излекувате от някоя страшна болест благодарение на нея. Ако това стане моля изпращайте благодарности на банковата ни сметка, тя най-добре ги оценява.

Коментари