Най-новите приключения на Диванения Картоф

Много пъти съм си признавала, че обичам кока-кола, цигари и телевизия. Всяко година ви информирам най-прилежно за основните моменти от третото. Дойде моментът за 2009-та.

Първо да се изхаля: зехме си 32 инчово LCD Филипс за новото жилище, но го сложихме в голямата опразнена спалня в старото жилище. Така, това си беше чиста хвалипръцковщина. Второ да обесна, че това не е точно класация, но неподражаемият ми талант за подреждане на неподредимото ще се прояви в пълна сила. Трето благодаря за вниманието.

Сутрин рано към 10 и нещо си пускам Евроспорт. Отдавна вече не гледам български сутрешни блокове. За известно време гледах, докато Лора Крумове беша сама. Опитах да гледам един гръцки, обаче много шумна нация, бетер от италианците. То са едни викове, то са едни патърдии. Действат събуждащо, но не и ободряващо. Опитах се да гледам сутрешните новини на BBC World, нали ги обявиха за най-добрите новинари.  Мисис  Дезънтхавенитингтоду от Апър Даун, графство Ънкноун в Уелс е приготвила пиле по провансалски, с което смята да нахрани министър председателя, защото е заслабнал, по собствените й преценки. Много уважавам усилията на мисис  Дезънтхавенитингтоду от Апър Даун, графство Ънноун в Уелс, но защо трябва да бъдем световно информирани за деянията й?

Като стана дума за новини – приятно съм изненадана от новия канал (не е вече нов) Re:TV. Новините им успяват да бъдат интересни поне първите четири пъти. Понякога обаче в предаването Булевард България ми е по-интересно накъде духа вятъра отвън (през прозореца се виждат едни интересни храсти). Да не слагат гостите там, или да сложат нещо декор, много е разсейващо. Човекът ти говори за проблемите на машиностроенето в Долно Нанагорнище, а ти се чудиш какво е латинското название на това хастче… Някак неприятно ми става, за дето не знам латинското название.

Като стана дума за латински названия, знаете ли, че астрологията е била отречена като наука още в древен Рим. Това не пречи на чeстотата на Европа да се дават най-умни и ценни съвети от астролози, нумеролози, нищолози и глуполози. Не че не съм ходила на врачка. Позна разни минали и бъдещи неща с плашеща точност, но други въобще не й се получиха. Още търсим имането, дето го е скрил някакъв турчин при кладенеца. Тайно търсим, за да не разберат съседите, че са ни роднини. Ще земат да набият бабата за пустото злато. Една нощ с металотърсач опитахме – нищо. Вероятно надълбоко е копал серсема му със серсем. На честотите на Европа нямат такъв късмет с предсказанията, все или брат няма зрителят или бъбрек…

Като стана дума за роднински връзки НОВА съвсем пошла телевизия е станала. Само със Златка, Миленчо и тем подобни диванета се занимават. Непрекъснато слушам и чета заглавия, които засягат болната тема за отношенията между Златка и еди кой си футболист и проблемите в отбора на Милен Цветков.  Защо им трябваше за го правят тоя VIP Dance, като никой ВИП не иска да е в “ментето” и всичките се натискат за оригинала. Добре, че си произвеждат всяка година собствени ВИП-ове. Новините им също замирисаха на селски скандали. Тъпотата обаче я уцелват в десетката с Цената на истината. Въпрос: “Би ли се представила, ако те попитаме, че правиш секс с водещия на щоуто?”. Еми да, след като ме попитахте си го представих и ми стана някак зловещо.

Като стана дума за сапун, турските сериали са голям хит напоследък. Коя ли телевизия вече не ги пусна при това в най-гледаното време, праймтайма по нашенски. Пуснете някой хитов сериал! Например Дързост и Красота, от малка го гледам, какво Орхан и Мелек ми пускате. Орхан и Мелек да направят 1000-ния епизод, па тогава да се конкурира с Рич и Брук. Можем да предположим, че турската душевност и манталитет са много по-близки до българските от южно, централно и северно американските, следователно тези сериали съвсем естествено са по-харесвани. Всичко можем да предположим, освен че на  програмния ще му  щукне да пуска сапунки в осем вечерта. Преди само БНТ правеше така с Отдаденост. Има ли двойка Орхан и Мелек в тия сериали?

Като стана дума за ангели, много ми харесаха участниците в Dancing Starts 2 без Милодраг Иванов. Тоя и едно време ми беше противен, що са го вадили от нафталина не знам. Тази година обаче журито е нечовешко смотано. Нямам нищо против никой от тримата глупаци, ама да не са и тримата. По отделно много ги тача. Водещите също ви харесват, Митко от край време ми е слабост неземна, а Елена Попова изглежда ужасно добре, признавам си. BTV-то на култура ми харесва доста непоследък, чуе и Господари на Ефира са при тях, което е малък, но плюс. Миналата година съвсем се бяха изоставили.

Като стана дума за изоставяне ви изоставям, защото младши се прибуди. Той вече е на 9 месеца! Скоро ще има поредната сладникаво-захаросана тема. Заглавието ще бъде “Обувките и техните врагове”.

Коментари