Троен мач за общовселенската титла: Firefly – Star Trek – Stargate

Идеята за този пост не е моя, видях я в чужд блог и реших да я приложа с размах. Не мога за пропусна да пощипа феновете на три култови научно-фантастични сериала – Firefly, Star Trek и Stargate. И в трите има кораби, въпреки че ако приемем Ентърпрайз за кораб, то Серенити трябва е кану. При Stargate нещата с корабите са малко по-сложни, но структурата на екипажите е  сходна.

Ще уредим интерактивна битка между съответните членове на екипажите – капитаните, механиците, лекарите, гениите и красавиците. Накрая ще обявим кой сериал печели общовселенската титла.

Първи рунд: Красавици с дипломатически имунитет

И трите са достатъчно красиви за да ме накарат поне за смътна половин милисекунда да поставя под съмнение ориентацията си. Съветник Трой остава на трето място по подразбиране, въпреки че е най-достолепна, тя е и целомъдрена, сериозна и други такива неща, които автоматично и дават само една точка в битката. Инара вероятно ще срита задника на Клои като нищо, като всяка уважаваща себе си проститутка… извинете “благочестива” компаньонка… знае как да се справя с конкуренцията.  Що се отнася до мнението на съдийската комисия, Клои печели, защото услугите на Инара са твърде скъпи, а Клои не само, че е достъпна, но и има желание да се бунтува срещу татко си голямата клечка. Даваме и на двете по две точки.

Резултат след първи рунд: Firefly 2 – Star Trek 1 – Stargate 2

Втори рунд:  Гениите с емоционални проблеми
Тук Stargate веднага губи, дори без точка. Родни има коремче и не се представя блестящо в битките… доколкото участва в такива. Ривър и Спок ще го повалят само с диханието си. Те двамата обаче биха били равностойни почти до края, след като обсъдят няколко научни проблема, решат задачата за трите тела и се направят на кайма от бой, дълбоко скритата човешка природа на Спок ще се вгледа в дълбоките черни очи на Самър Глу, в които да прочете “I can kill you with my brain”, което ще е напълно достатъчно да бъде победен. Човешката природа на Ривър е премахната хирургически както знаем. Има известна вероятност още преди боя Ривър да се разпищи и да избяга – затова отново равенство. Ривър и Спок по 2 точки, Родни с нула  – срамно е да има толкова уравновесени гении!

Резултат след втори рунд: Firefly 4 – Star Trek 3 – Stargate 2

Трети рунд: Лекарите отвъд медицината
Надявам се няма фен на научната фантастика, който да не е наясно защо слагам д-р Бекет, а не д-р Келър и защо въобще не си мисля да сложа д-р Келър близо до Саймън – ще пречи на битката. Битката и без това ще е къса. Бекет и МакКой имат опит с оръжията, а Саймън все още не е застрелял никого, поне не директно, той вероятно може да каже нещо глупаво и да ги накара да му се разсърдят, но това едва ли ще му спаси задника. Между МакКой и Бекет, определено печели Бекет. Сега само трябва да решим, как да извадим Бекет от мъртвите (един вид, но и да приемем, че е жив е неефективен, мразя да ги “съживяват”). В края на деня МакКой обира точките, основно защото е жив. Айде и на Бекет ще дам една за Бог да прости... един вид.

Резултат след трети рунд: Firefly 4 – Star Trek 6 – Stargate 3

Четвърти рунд: Механиците, инженерите и техниците
Тук или ще я докарат до оргия или до масов бой. Чък (нищо, че не се сещате кой е) и Скоти може да са много умни и образовани, но Кейли има подкупваща усмивка и прави алкохол в машинното. Тя ще ги нарече “Слънчице” и ще предложи  много по-миролюбиво занимание. Само да си помислят да я наранят тези двамата вселената ще им се види тясна. Ще бъдат набити, оплюти и отлъчени от пантеона на фантастичните героите. Не е важно колко си силен, а колко тежко въоръжени и неуравновесени за приятелите ти. Кейли отнася трите точки и купа ягоди. На Скоти даваме 2 точки, защото си пада по огнените питиета и  има голяма вероятност да се усети, че с човека, който произвежда пиячката на кораба шега не бива. Чък не пие… Освен това на Скоти присъждам една точка бонус, защото в първата редакция бях сложила Чехов вместо него.

Резултат след четвърти рунд: Firefly 7 – Star Trek 7 – Stargate 5

Пети кръг: Капитанът наш любим
Тук Кърк губи още на първо четене – той  е хипи с лоши маниери- идва с мир, но си тръгва с престрелки. Мал и О`Нийл обаче имат какво да покажат, и двамата са ветерани, но от два различни рода войски, пехотинец срещу пилот, мечтаният бой за всички армейци. О`Нийл обаче има лошия навик да не съхранява правилно оръжието си, което пък има още по-лошия навик да гърми в неподходящи ръце. С други думи не се знае кога ще гръмне пушката му и кого ще уцели. Мал от друга страна редовно смазва магнитния си револвер и още по-редовно го използва. При всяка удобна ситуация… както и при много неудобни. Не е известно да е застрелвал някой по погрешка, той застрелва хората умишлено, или някой да се е застрелвал с негово оръжие. Мал прибира трите точки, О`Нийл остава с две, а Кърк с една. Капитан без точка не бива.

Краен резултат: Firefly 10 – Star Trek 8 – Stargate 7

Победители в тройния мач за галактическата купа и коланът на федерацията на вътрешните, средните, външните и неоткритите планети печели Firefly.

Второ място е за класиците от Star Trek, а трети остават верните им последователи от Stargate, може би все пак трябваше да привикаме д-р Келър.  Да, знам, че феновете на  SG искат просто да сложа навсякъде Аманда Тапинг и тя да срита всички задници, но в битката участват само строго профилирани персонажи. Не тъжете  фенове на загубилите – Фокс приземиха Firefly само след 14 епизода, нека им е на тия побойници!

3 thoughts on “Троен мач за общовселенската титла: Firefly – Star Trek – Stargate

 1. Хъм… Много добре, ама имам забележки относно 4-ти рунд:
  1. Това на снимката не е Чехов
  2. Чехов не е инженерa, а Монтгомъри Скот…
  3. … и не, това на снимката не е Скоти :Р

  ей го http://startrek.com/database_article/scott
  и определено аз гласувам за Скоти 😀

 2. Напълно правилно. Оправено е. Скоти получи една точка бонус.

 3. Pingback: Троен мач РЕВАНШ за общовселенската титла: Firefly – Star Trek – Stargate « смотаното коте

Коментари