Втори троен мач за общовселенската титла: Firefly – Star Trek – Stargate

След като Firefly спукаха от бой Star Trek и Stargate, фенове на загубилите поискаха реванш, като сами предложиха категории. Напълно невъзможно ми беше да откажа по две причини – първо играя покер със спомената фенове и второ при правенето на първия мач много исках да сложа част от тези герои, но ставаше прекалено дълго. Благодарение на дискусии, които провокира първия пост в малкото ни затворено общество, имам възможност отново да разперя криле и да ви залея с още една доза сай фай кеч.

Новите категории са: Пилоти и други подобни, Първи помощник клас “амазонка”, Секси лоши момчета, Лошите лоши и Общовселенката битка на планетните обединения.

Първи рунд: Пилоти и други подобни
Виждали сме как Сулу гони хора по коридорите на Ентръпрайз с меч, но срещу ветерани като Уош и Шепърд това ще бъде твърде малко твърде късно. Уош може и да е ветеран, но военните му подвизи са основно свързани със свалянето му и затвора. Шепърд може да лети, да стреля, да раздава тупаници и какво ли още не и супер секси извънземните мацки до една умират за неговата компания. Той получава трите точки. Уош получава две, за да не го набие жена му, а Сулу едва, защото все пак оная серия с меча подсказва скрити таланти.

Резултат след първи рунд:  Firefly  2 – Star Trek  1 – Stargate 3

Втори рунд: Първи помощник клас “амазонка”
Стана горещо. Много горещо, вижте колко й е топло на Джолийн Блалок. Зои е ветеран пехотинец от гражданската война и съпруга на гореспоменатия Уош,  веднага след като той е набит от Шепърд тя ще се намеси с пушкалото напред. Тогава ще се включи и Саманта, защото не може така тази кучка да тормози подчинените й, тя не позволява. Докато двете се млатят, Т’пол ще им говори с равен тон за това колко е безсмислено насилието и как то наранява не само тях, но и околните. Те разбира се няма да я чуят и тя ще ги разтърве по вулкански – ще ги зашемети с докосване. Т`пол взима трите точки, не  защото носи най-голямото пушкало, а защото може и без него. Зои и Саманта взимат по една за усърдие в боя.

Резултат след втори рунд:  Firefly  3 – Star Trek  4 – Stargate 4

Трети рунд: Секси лоши момчета

Хей, батко, ела изяж ме. Млъкнете момичета, само Райкър става и за разговор. Тази битката ще бъде жестока. Джейн обича оръжията си, дори ги кръщава. Ронан си пада по ръкопашния бой и на няколко пъти се опитаха да го убият, като веднъж беше успешно, но за кратко. Райкър от друга страна освен, че е лошо момче  е и умен, възпитан, прекрасен… Въобще на ринга ще победи този, чиито мозъчни клетки не са трансформирани в мускулни, а това определено е Райкър. Той взима трите точки. Джейн отнася двете, защото ако случайно Ронан почне да надделява просто ще извади граната. Ронан взима 1 точка заради невероятните снимки гол до кръста на Джейсън Моноа.

Резултат след трети рунд:  Firefly  5 – Star Trek  7 – Stargate 5

Четвърти рунд: Лошите лоши

Крингоните са грозни по природа, рейвърите са обезобразено садисти, а репликаторите… Те взимат трите точки. Клингоните губят защото в тях има нещо добро, нещо положително, нещо… човешко.  Репликаторита ще унищожат мижавата им галактическа империя, а бежанците, които попаднат на рейвърите, ще бъдат изнасилени, изядени и одрани (не задължително в този ред) – ще им се прииска да не са бягали. На ринга остават само Рейвърите и Репликаторите. Тук Репликаторите печелят не за друго, а защото са от метал и рейвърите просто няма какво да им изядат, още по-малко да изнасилят, евентуално може да пробват да им свалят боята, но едва ли ще имат търпението. Репликаторите както казах взимат трите точки, Рейвърите две (има ли доброволци да им ги занесат?) и Крингоните – една.

Резултат след трети рунд:  Firefly  7 – Star Trek  8 – Stargate 8

Пети рунд: Общовселенката битка на планетните обединения
Обединените федерации на планетите (на снимката е сбъркан надписа, трябва да е UFP) е огромна, тя обхваща не просто галактики, а цели скупчвания от галактики. Опират им се малко видове и повечето свършват победени и присъединени, най-упоритите биват унищожени. UFP идва с мир, но си тръгва само с война. Петте раси може и някога да са били яки копелета, но са измрели. Както вече обяснихме мъртвите в нашата класация не се котират добре, спася ги петата нация – хората, която се справя сравнително добре с оцеляването. Алиансът с неговата нова слънчева система нямат шанс – могат да пуснат някоя китайска псувня, но тя едва ли ще им помогне да се справят с такива огромни врагове. UFP взима 3 точки, Петте раси 2 и Алиансът 1. Dong ma?

Краен резултат: Firefly  8  – Star Trek  11 – Stargate 10

След вторият мач Star Trek си върна на Firefly за срамната загуба от първия. Stargate също взима реванш, но отново се разминава с първото място. Посрещнете класическата сай фай сага със стотици епизоди, поне четири спин-оф-а, няколко пълнометражни филми и милиони последователи – победителите във втория мач за галактическата купа и коланът на федерацията на вътрешните, средните, външните и неоткритите планети:

You! What planet is this?


Коментари