Топ 5 на изборните закачки (Избори 2011)

   Първият тур мина. Кой се доредил, доредил, кой не се доредил да се научи на тайм мениджмънт и търпение. Имате и втори тур да се поправите. По някое време ще напиша някоя сериозна статия с много сложни думички в нея, поне половината от тях използвани правилно. Тук такива работи няма да има.

5. Олимпийци в атака
Олимпийското движение в България е живо, особено сред политиците. Най-виден олимпиец се оказа по европейски оптимистичната Меглена Кунева. Явно позабравила етикета в България, тя настояваше да използва малко име съчетано с уважително форма. Разбира се беше и победител, защото на тези избори губещи нямаше, както на всички избори в България. След като възпитано наплю и ГЕРБ и БСП с еднакви страст и убеденост, г-жа Кунева прояви небивало за нашенските нрави уважение към избиратели си, като не им нареди как да гласуват. В един идеален свят Меглена Кунева щеше да бъде реалист и да разбере, че протестният вот, на който разчиташе толкова много, е по начало първосигнален, а тя за свое огромно съжаление е поне второсигнална.

4. Икебана по време на избори
От икебана герберите ги боли, икебана герберите… Способността на реакция на ГЕРБ се оказа на ниво подземен бункер. Явно там бяха надценили способността на масовия гражданин на републиката да чете, че и дори да познава цифрите, камо ли да свиват хартия. Много сложно нещо това интегралната бюлетина, ей! Избирателните комисии не помагаха излишно, търсенето на имената в списъците се оказа задача с повишена трудност. Стратегията на борбата с продажбата на гласове се оказа нестандартна – просто направете толкова бавно и сложно гласуването, че цигани, турци и други високо-образовани граждани (много е расистко знам, срам ме е) да не успеят си изкарат 50-тачката. Толкова антисоциално! Броенето и попълването на протоколи пък се яви крайно тежка работа, по стара българска традиция упътването беше прочетено след като уредът вече беше развален.

3. С червени очила
БСП отчете историческа победа. Партията върви напред с гордо вдигнато чело, очаквайки предизвикателствата на бъдещето. Серьожа не се чувстват застрашен от Гоце, понеже всички знаем, че Гоце отдавна му сви сърмите и го върза на въженца. Стефан Данаилов с дълбок и прочувствен глас разказа за страх, репресии и насилия, не стана ясно кой филм е гледал, но със сигурност не е “На всеки километър”, там имаше само комедиен елемент. Може би някой от нискобюджетните италианските мафиотски фирми за източния пазар, в които така щедро пръскаше талант до преди няколко години. Калфин седеше като гвардеец на поста и от време на време пригласяше, но вяло, за да не засенчи звездата. Разбира се и двамата имат своя шанс за втория тур, а аз имам шанс да им се подигравам поне още 4 години.

2. Нежният сокол
Ахмет Доган се беше разнежил, но явно след толкова разводи се е поотказал от женски ласки. Изби го направо на обяснение в любов към Калфин и най-вече Данаилов. То не бяха нежни имена, то не бяха целувки, накрая както си е по правило се стигна до бременност. До колкото разбирам това ще бъде скоростна бременност, резултатите й ще бъдат ясни само след седмица. Мъжката любов между БСП и ДПС се оказва силна и непреходна. Силно се надявам биологията да надделее и съмнението за бременност да се окаже хормонален дисбаланс. Здравето преди всичко!

1. Медия в цикът
Имате радио? Алекей Петров ви спира кранчето, понеже не сте го рекламирали достатъчно добре? Поискайте си пари от кандидат-президент! Ако му вдигнете и скандал в национален ефир успехът ви е сигурен. Поне така си мисли Илияна Беновска, формалният собственик на К2. Тя борбено сръчка колегите си и изля мъка и ярост върху нищо не подозиращия Плевнелиев, който се опита да замаже ситуацията с общи приказки, но не му се получи. С треперещ глас Беновска поиска ясен отговор, накрая го получи, обаче не й хареса, ама никак. Атаката продължи и срещу Калфин. Този път тракторовата труженичка беше доста по-спокойно, но също толкова остра. БСП се ориентираха по-бързо и с хватка тип “както кажете” я пратиха да пасе. Явно успокоена от тучната паша и с подействало Нош-Па тя страстно облиза задните части на Ахмет Доган. Ако не друго поне вече знам, кой е труженик, кой трактор и кой тракторист.

Коментари