Рецепта за торта “Грозната вселена”

Торта “Грозната вселена” има една важна особеност, тя се прави само от хора, които идея си нямат от сладкарство и е извън възможностите на сладкарите. “Грозната вселена” е разновидност на много популярната  “Грозно украсена торта”.  Следва свръх подробна рецепта като за наши хора.

Преди да започнете:
Опитайте се да карамелизирате захар за крем карамел, като сложете повече вода от нужното, например за 200 грама захар сложете 250 грама вода. Варете захарта и водата докато ви омръзне да бъркате или докато решите, че златистият цвят се получава само в чуждите кухни. Не започвайте крем карамела, и за него важи същото правило. Вече имате нещо като сироп, който трябва да сложите в бурканче бурканче и да се чудите какво да го правите. След като четете тази статия, предполагам, че сте решили за правите торта.

Нужни и достатъчни условия:
– Пълна дебитна или кредитна карта.
– Мобилен телефон.
– Позната торто-правачака.
– Билла

Начина на закупуване на продуктите:
Както си пазарувате в Билла съвсем други неща, минете покрай готовите блатове за торта и се сетете изведнъж и неочаквано, че имате описания по-горе сироп. Вземете си една опаковка и започнете да се опитвате да си спомните, какво ви е казала познатата торто-правачка за крема. Ако сте убедени, че няма да се сетите, което е най-вероятния изход от прекомерното ви замисляне, просто й се обадете.

Продуктите, които са ви продиктували по телефона:
– Мляко около 600 мл.
– Крем Оле Ванилия на доктор Йодкер, две пакетчета.
Крема сирене (125 г)
– Пудра захар, 1 ч.ч.
– Сметана 200 гр. някаква (заквасена) и 500 мл. някаква друга (сладкарска)
– Течен шоколад 200 гр.
– Цветни шоколадови пръчици
– Сос Карамел.

Особености при закупуването на съставките:
Не се поддавайте на натиска на торто-правачката да взимате по-големи количества от тези, които са ви нужни. Заради проявена слабост, сега имам в хладилника купа със сметана, която никой не иска да яде. Закавасената сметана е при киселите млека, продава се в кофички, сладкарската пък се продава в кутии като някои от пресните млека. Седи над маслата до готварската сметана. Готварската, сладкарската и заквасената сметана явно са много различни, което вероятно значи, че не са взаимно-заменяеми. За показаната торта са ползвани сметана Добруджанче и сладкарска сметана MyDay с ягоди на опаковката. Крема сиренето се продавало и в пакетчета като маслото и стои над маслото. Ако ви кажат да търсите от тези с червен етикет, но няма, не се притеснявайте, аз правих с клевърско. Сос Карамел си купувате, за да не се стига до правенето на торти, само заради едното неуспешно карамелизиране на захар. Вие все пак някога ще опитате пак да направите крем карамел, нали?

Приготвяне:
За всичкото бъркане или поне за това, което ви се вижда подходящо, ползвайте миксер. Приготвяте двата крема Оле с 600 мл. млеко, а не с 800 както е по описание (400 за всеки). След това разбърквате крема сиренето с пудрата захар докато стане еднородна смес. Прибавяте я към крем Оле-то и продължавате да бъркате, докато и това стане еднородна смес, добавяте 200 гр. шоколад и пак бъркате. Наливате сладкарската сметаната в голяма и дълбока купа и почвате да я бъркате. Палите една цигари и бъркате докато не я изпушите. Не тръскайте в сметаната. Ако на края на фаса тя още не е много гъста и твърда, значи ви е менталива цигарата. Почвате да добавяте току що разбитата  сметана към горе-описаната еднородна смес. Торто-правачката вероятно ще ви каже “докато поема”, но вие така и няма да разберете кога е “поело”  достатъчно. Опитвате го и когато започнете да усещате вкуса на сметаната повече, отколкото на всичко друго, значи сте прекалили и е време да престанете да го разваляте. Отворете опаковката с блатовете и установете от собствен опит, че са се слепнали. Разделете ги внимателно, за да не се начупят. Сложете един блат и го намажете обилно със сиропа, който си пазите вече четвърти ден. Не прекалявайте все пак, разпадат се. На моята торта долния блат леко се разпихтии, ама само леко. След това намазвате щедър пласт крем. Слагате втория блат и повтаряте процедурата. След като сиропирате третия блат, почвате на омазвате торта и чинията от всякъде с крем. Слоят не трябва дебел, но не трябва и да е тънък. Накрая се прави бегъл опит да се очертаят кръгчета от карамеления сос, като цяло се получават картофоиди. За да ги прикриете наръсете щедро с шарени шоколадови пръчици и топченца. Така една просто грозна украса за торта добива вселенски измерения. Сега оставете творението си за една нощ в хладилника.

Заключение:
На сутринта има възможност кремът ви да се е нацепил, но гарантирано мъжката половина от човечеството въобще няма да обърне внимание на това, или ще обърне, но чак след като са унищожили половината торта.

One thought on “Рецепта за торта “Грозната вселена”

  1. Pingback: Рецепта за “Потресаваща бисквитена торта” « смотаното коте

Коментари