Рецепта за “Потресаваща бисквитена торта”

След огромния успех на моята рецепта за торта “Грозната вселена” и хилядите просветени в изкуството на некадърното сладкарство, аз създадох за вас поредния шедьовър с подобаващо име – “Потресаваща бисквитена торта”. Този път съм се погрижила рецептата да бъде още по-елементарна. Даже има известна вероятност да заблудите неподозиращи дегустатори, че знаете какви ги вършите в кухнята.

Преди да започнете:
Открийте тайното увлечение на сина си към бисквитената торта. Това е изключително лесно, ако той посещава ясла или детска градина. Въпреки че е почти невъзможно да получа каквато и да е информация от Супер Краси за деянията му в яслата, едно ми се изясни – обича безкрайно бисквитена торта. Разбира се най-логично е да заведете пристрастения младеж в сладкарница, но се оказва, че има непреодолима разлика между бисквитената торта в яслата и тази в сладкарницата. Изходът е един единствен – запретнете ръкави и започвайте да творите “Потресаваща бисквитена торта”.

Необходими и достатъчни условия:
– мъж с голям апетит (за да иде доброволно да пазарува)
– компютър (таблет, телефон) с интернет
– Билла (дори не ми плащат за рекламата!)

Начина на закупуване на продуктите:
Търсите в Google (и те не ми плащат!) “бисквитена торта, ясла”, след като четете това, можем да предложим какво сте намерили. Пращате мъжа да ходи да пазарува с достатъчно дълъг списък, че да иде в Билла. Не че кварталния магазин няма нужното, просто щом веднъж сте го накарали да ходи до магазина, най-добре се възползвайте – натоварете магарето до край!

Продуктите, които сте прочели в нета:
1 л. прясно мляко (става всякакво, даже от тези в пликчета, ако нямате мляко, може и вода)
пакетче крем ванилия (нишесте, 1 опаковка ще рече 60-70 гр.)
захар (130 гр.)
пакет и половина обикновени бисквити (например “Закуска”)
млечен шоколад (1 бр, 80 гр.)

Приготвяне:
Сложете 800 мл от млякото в тенджера и го сложете на по-слабичък огън, за да се сгрява по-бавно, не забравяйте да бъркате млякото от време на време. Единствената цел на тази операция е да не загори прекалено бързо. В останалите 200 мл. мляко разтворете захарта и крема Ванилия. Можете да го разбърквате с обикновена тел за бъркане. Бърка се докато стане гладко, което става сравнително бързо. Когато се сгорещи млякото добавяте описаната смес и продължавате да бъркате. Не е нужно да е кипнало, стига да се издига щедра пара. Сместа се сгъстява сравнително бързо (колкото по-топло е млякото, толкова по-бързо се сгъстява крема). Докато кремът е още топъл, отделете четвъртина, добавете шоколада и бъркайте докато се разтопи напълно. Сега почва най-лесното – в правоъгълен съд, слагате ред бисквити, мажете щедро с белия крем, после пак ред бисквити, пак крем и така докато свърши всичко. Върху последния ред бисквити изсипете шоколадовата четвъртина. Ако предпочитате тортата ви да е с повече крем, може да използвате само един пакет бисквити, за цялото количество крем. Когато сте готови с реденето и мазането, слагате тортата в хладилника и след около час и половина можете да смаете гладното човечество. За съжаление в тази рецепта, няма време за пушене, но можете спокойно да си пийвате бяло винце по време на готвенето, само не слагайте в крема, че малко не върви. Украсата на тази торта по принцип е толкова елементарна, че е невъзможно да бъде сбъркана – поръсва се с шарени пръчици. Но за съм способна на всичко, понеже бях забравила, че нямам въпросните пръчици, “украсих” парчето с купешки крем карамел – от това ми вдъхновение се роди една потресаваща гледка:

Заключение:
Ако мъжът ви направи тези физиономии:
…вероятно е харесал тортата… или е получил прозрение за всевишния… или спазъм на лицев нерв… или като види фотоапарат не може да остане сериозен… или няма абсолютно никаква надежда да открием каквато и да е мисъл в мъжкото поведение.

One thought on “Рецепта за “Потресаваща бисквитена торта”

Коментари