Нов курс по история (фентъзи едишън) част 2

Древните българи, за които разказваме тук, били директни наследници на рептилите българи и живеели ужасно дълго, чак им писвало понякога. Някои от тях са живи дори и днес, но като стигнем до БАН ще говорим за архаичните старчета. Сега ще разкажем за живота на братовчеда Бушменов, роден на десетата година след пристигането на рептилите българи от Орион.


Братовчеда Бушменов бил от онзи специален вид хора, които обичали да спорят безцелно. Притежавал и индустриални количества инат и търпение. Веднъж само за да докаже, че човек може да изплаче неограничен брой сълзи, стига да пие достатъчно вода, той ронил крокодилски сълзи 120 дена, събитие което не-висшите хуманоиди по-късно нарекли Потопът. Спрял само след като Харалампи Ноев, негов незаконен брат по сестринска линия, го примолил на колене, защото бил останал без нищо за ядене на 200 футовата си яхтата “Арк”.

Както вече знаете от първата част този братовчед Бушменов се хвавал на бас с почерпения Бай Крум Доколенков на тема може или не може да се преплува морето. Бушменов останала в Афротопол по южното червеноморение, дори когато всички чистокръвно-хибридни българи си отишли. Ако си тръгнел, Бай Крум можело да се появи от някъде и да каже, че му е пратил картичка, но на адреса в квартирата на морето, а не у тях, където така и така имало кой да приеме писмото. Братовчедът Бушменов не знаел, че Бай Крум и жена му Ганка вече са бели и съответно пет пари не дават за чернокожите си роднини.

Но да се върнем на историята – докато братовчеда Бушменов чакал заветната картичка той си уплътнявал времето с правене на пясъчни пирамидки. Те изисквали минимум напрягане и винаги ставали, дори строителя да не е наясно какво върши, както всички знаем истинския български строител няма никаква представа какви ги върши. След има няма 20 000 години пясъкът му писнал и започнал да прави пирамидки от камъчета. Те изисквали повече старание, но като цяло се получавали също толкова успешно. В търсене на най-добрите камъчета, братовчеда Бушменов стигнал до река Нил. Това му отнело още има няма 50 000 години, но в повечето време или спял или четял “БГ мама”, та не му се видели толкова много.

Точно там го срещнали нубийците, наследниците на тайните и незаконни синове и дъщери на Бай Крум Доколенков. Те не обичали много законното семейство на баща си, все пак те ги били заточили при крокодилите. За да не разберат кой е Бушменов се прекръстил на Фараонов. Това име нямало никакъв смисъл, но звучало някак си величествено. Фараонов, бивш братовчед Бушменов на часа си откраднал булка нубийка, щото за последните 50 000 години бил ходил само с дясната си ръка, опитал и с лявата, но тя била твърде ревнива. Тя се казвала Данка Фиданка, а след сватбата сменила името си на Данка Фиданка-Фараонова, за която цел открила писането на имена с тире.

Данка Фиданка се оказала особено зафатна, още преди да си открие заветното тирето тя вече имала близнаци. Скоро фараончетата вече били цял футболен отбор с резерви и треньорски щаб. Нубийците не били много доволни от това стечение на обстоятелствата и предложили цивилизовано решение. Нубийския национален отбор по футбол и семейният на Фараонови щели да играят един единствен мач. Ако Нубийците победели Фараонов, Фиданка Фараонова и всичките фараончета щели да си да си бият камшика в произволна посока, ако не нубийците щели да направят същото и техния цар Мойсей Неправлния щял да напише “Шемот”, но всички щели да й казват “Изход”. Фараонов не можел да позволи това да се случи, това било исторически парадокс, всички знаят, че  “Изход” е написана от Мойсей Правилния.

Мачът се провел на националния нубийски стадион “Академик”, по името на известен местен лентяй. Съдия бил Скъпо Платенов. След 90 напрегнати минути и осем червени картона, всичките за нубийския отбор, в 91-та била отсъдена дузпа за фараончетата. Техният топреализатор Стас Базделев  вкарал победния гол, с три греди и добутване с ръка от случаен минувач на име Мара Дона… Може и минувачка да е била. Паднала на колене Данка Фиданка-Фараонова, замолила мъжа си да остави народа й в земите им. Той се замислил и след секунда и половина двоумене се съгласил, понеже така и така малко имал угризения, че пил и ял със съдията предната вечер и не само че платил сметката ами му и бутнал няколко златни жълтици за изпът.

Възрадвали се Нубийците и дарили на Фараонов купа. Той до сега не бил виждал купа и си я сложил на главата… Всяка купа прилича малко или много на тенекиена шапка, в случая златно-сребърна. На нубийците това хрумване им харесало, решили веднага да направят Фараонов полицейски, с опция в договора да стане Вожд. На жена му подарили банка, с която да събира комисионни от по минимум 3 жълтици на транзакция. Първата работа на Фараонов била да накара всички да си направят лични карти, които стрували символичната 1 жълтица, но плащането към бюджета трябвало да бъде направено в банката на жена му.

Фараонов обаче все още не забравял, че е дошъл по тези земи за да строи пирамиди, за да си запълва времето, докато чака картичката от Бай Крум Доколенков. Сега обаче имал цял народ под ръка, можел да ги направи толкова големи, че Бай Крум да ги види от другия край на морето и да се чуди кой е тоя тип дето прави такива яки работи. Запалил нубийците по масовото строенето на пирамиди. Фараонов скоро открил ново име за новото си царство Египет, струвало му се някак си екзотично.

Въпреки всичкото чакане и търпение, картичката от Бай Крум все така не идвала. Братовчедът Бушменов, по нов стил Фараонов, по титла Фараон, по професия Владетел, започвал да се съмнява, че някога ще я получи…

Всички прилики с реални лица и събития съществуват само между ушите ви.

———————————————————————–

В следващия епизод: Кита, близначка от друга майка на Бай Крум решава да създаде идеалния мъж чрез генно моделиране, но вместо това създава  хипер-мега-супер-работническата китайска нация.

———————————————————————-

Прочетете още:
Нов курс по история (фентъзи едишън) част 1

Коментари