Най-готини и най-тъпи туристически реклами EVER

Време е да се насладим на най-идиотските и най-жестоките туристически реклами. От рано ще обясня, че качеството на рекламата не отразява качеството на дестинацията… или поне така ни се иска. Ако продължите надолу може даже и да се разхладите.

И не забрявайте – аз не съм hater, аз съм disliker.

Позиция 5
Аржентина по Дисни.

Ако не беше с етикет туристическа реклама, това щеше да е много готино клипче от някой iMAX научнопопулярните филм на Дисни. Само че е реклама, 3 минутна реклама… И това е кратката версия.

Русия без мечки:

Мечките да си седят в Москва, Санк Петърбург е друга бира. Как да не му се прииска на човек да се разходи до северната Венеция, след като мечките вече са там… или не са… или водката ми идва в повече и ми се привиждат мечка в тоя спот. Няма значение, важното е че сме зарибени. Молодец!

Позиция 4
Таджи… Кво?

Единственото, което ми се прииска по времето на тази реклама, беше да бях глуха. Само не помня на коя стана беше тази… Няма значение, те такива спотове има милион и един и всичките са еднакво не запомнящи се.
Аз в Гърция:

Те така се прави и даже се получава добре, без излишна претенциозност, но с огромна доза топлина, даже в студени тонове. Ще я посетим Гърция, няма къде да ходим.

Позиция 3
Open doors to open boredom.

Значително по-добре от Таджи… каквото там беше. Значително по-добре и от предишните нашенски клипове, но все така посредствено и скучно на фона на най-добрите. Има няма с 15 години по-скучно от всичко читаво.
Няма друга като Австралия:

След серия особено малоумни спотове Австралийците се отчетоха с това и да ви предупредя ако още си припявате There’s nothing like Australia значи сте заразени и ще ви мине утре по същото време. Меракът да идете до там обаче лек няма, освен може би отиването.

Позиция 2
И това.. сме го виждали:

Това е Румъния, защо да ходим там, като вече я видяхме и то само за 21 секунди. Спокойно можете да размените позициите на българския и румънския спот, те са толкова клиширани и скучни, че е невъзможно да реша кой от двата не харесвам повече.

 Клише за милиони:

С не чак толкова много пари, но здравословно количество талант клишетата се превръщат в кеф, а ако в цялата работа има и щипка самоирония втората позиция в класацията за най-добра туристическа реклама не ви мърда.

Тарататаааам!

Позиция 1
Само за идиоти:

Ко речиии? Не съм си пил хапчето днес…

Incredible spot:

Индия може и да не е най-великолепното място за почивка, но серията Incredible India бият всички туристически реклами с много. И това на фона на малоумните клипчета, които бълват повечето други азиатски страни. Само не знам – как са накарали тигъра да не изяжда мръвката? И аз искам на слон!

Коментари