Как да хейтваме правилно

Ако не знаете какво е хейтър, няма смисъл да четете надолу, би било загуба на време и невронни връзки.

Тази статия е посветена на една важна част от населението на света – хейтърите. Те не са чак толкова много колкото си мислите. Дори в България, където омразата замества голяма част от спектъра на емоциите, са си малцинство. За да си хейтър се изисква известен интелектуален заряд и чувство за мярка. Както много  обикновени мишки се мислят за хамстери, така много депресари се мислят за хейтъри. Хейтърстовото е призвание, а не просто временен пристъп на лошо настроение. За да хейтвате с финес и стил, първо трябва да се научите да възприемате света по правилния начин.

Щастливите хейтъри.
Не забравяйте, че вие не мразите, защото сте нещастни, а защото омразата ви прави щастливи, по тази причина  ще въведем думата “хейтвам”, която освен буквалното си значение, ще носи и допълнителен щрих –  мразене за удоволствие. Много е важно да изпитвате удоволствие. Хейтването е уестърн стайл, то е по-кул от мразенето, което e Перник шит и въобще, ама никак не е кул. Учете се от емо-тата. Те са вид хейтъри – изпитват удоволствие от това да си мислят, че имат дълбока и ранима душа и да мразят всичко, което се опитва да я ощастливи. Но да не забравяме, че истинският хейтър мрази Емо-тата, защото емо-тата са кухи презадоволени буржоазни превземки. Премерена доза социален елемент придава на хейтването много реализъм. Не прекалявайте, да звучиш като член на младежката организация на БСП към настоящия момент е по-не-кул дори от Перник.

Как да хейтваме времето.
Мразете топлото, мразете студеното, мразете дъжда, въобще не се давайте на прищевките на времето. Обосновавайте недоволството си с глобалното затопляне. Много малко хора знаят какво представлява то, а повече от тях се стараят масовият жител на планетата да не разбере. Покрай глобалното затопляне можете да мразите и индустриалните страни, без Китай, тях вече ги хейтвате заради китайските пръчки за хранене, то си стига. Много е важно да хейтвате сезоните по правилния начин. Например през лятото не трябва да мразите самата горещината, това го могат всички. Трябва да мразите навика на хората да бъдат близо точно до вас точно през лятото, когато са потни и миришат. Тук може да добавите и рилигиозен елемент, да мразите Бог, че ви е дал толкова чувствителен нос. Споделяйте тия си чувства с всички, ако пазите хейтването за себе си, значи са ви пробутали менталив крек и ще ви мине до няколко дена. Ето това е висш пилотаж. Знаете, че ви се получава добре, когато Иво Сиромахов ви открадне статуса.

Как да хейтваме интелектуално.
Един хейтър трябва да чете. Самосъзнанието ви за интелектуалец сред простаци е това, което ви издига от комплексиран депресар до интелектуален хейтър. Избирайте книги, които хем са известни, хем малко хора са ги чели.  Избраните  книги трябва да осъждат поведението на 90% от човечеството, да го обявява за безотговорно, да предричат социални катастрофи и всичко в стил “аз казах ли ви”.  Слагайте цитати навсякъде, не е задължително да са от нещо, което наистина сте прочели. Извор на забавни клишета по всяка тема е Емил Кротки, цитирайки го получавате огромна интелектуална тежест. Ако не си падате по лековатите фрази на нещастни хора, не се отчайвате има и тежковати фрази на нещастни хора – те осмислят съществуването на Рей Бредбъри.  Цитирането е  така необходимо, защото когато вие кажете “Аз бях един пръдльо” ще ви сметнат за простак, но когато го казва Кърт Вонегът, то се счита за литературно постижение. Обвинявайте другите, че не четат, че са прости, че са тъпи, че са мизерни и каквото се сетите още. Важното е да затвърдите интелектуалното си превъзходство. Много се харчи школата за хейтъри на Люба Колезич. За да се научите как става, ето ви линк към  вечните творби на Любомира Русева, тя хейтва интелектуално по света и у нас и докарва душевен оргазъм на последователите си.

Как да хейтваме музиката.
То е свързано с интелектуалното хейтване. Понеже вие вече сте се утвърдили като интелектуалец, то не може просто така да слушате някаква обикновена просташка масова музика. Мразете чалгата, рапа и мейн-стрийма на всичко останало. Изберете си група, която знае имената и на петимата си фена и станете шестия. Няма нужда да я слушате твърде често, но трябва да познавате основните й песни и историята й. Винаги когато говорите за нея започвайте от най-неизвестната им песен/албум, а ако случайно събеседникът се сети за тях, контрирайте, че тази им е “комерсиалната” песен/албум. По принцип сега е модерно на всичко направено с единствената цел да си го слуша авторът и приятелите му да се казва “некормесиално”. Но не забравяйте, че в света на интелектуалното хейтване е много важно да сте почитател на точно такива неща, защото така можете да хейтвате всичко останало, поради прекалената му опростеност. Вече нали обяснихме, че всички са тъпи, прости, не четат и не разбират от възвишени неща. Всеки интелектуален хейтър трябва да може да демонстрира, че слуша елитарна музика. Внимавайте с джаза и класиката, често са любима дъвка и  за обикновени масовици, които могат да ви хванат в крачка.

Как да хейтваме в спорта
Ако горните начини за хейтване не са ви по силите, не се плашете. Четенато винаги може да бъде и на спортни издания и алманаси. Изберете си спортист, който особено много да мразите. Трябва да е много успял, ама много. Нищо не ви пречи да мразите и всички супер-спортисти в дадения момент. Сега има голям избор – тенесисти, футболисти, скиори, фигуристи,  абе има, не е като да няма. Важен е обаче изборът, особено при футболистите. Мразенето на посредствени футболисти въобще не е хейтване. Например няма как да мразите Ивелин Попов, той е достатъчно мразен от агентите си, но можете да мразите Ники Михаелов. Той гради успешна кариера  в чужбина, като добавим бурния пубертет и богатите татко и мама става перфектен. Задължително хейтвайте всички български спортисти, които не вземат златен медал, в който и да е спорт. И отново приложете златното правило, не мразете директно, хейтвайте факта, че те харчат вашите пари (от данъци), за да се разхождат по света, да взимат участие в разни състезание и да си позволяват да не ги печелят. Добавете и социалния елемент… докато хората тука умират от град. Това последното не изисква вие самите да умирате от глад, а само констатира, че има такива хора. Ако ще използвате социалните добавки е добре да работите върху този тип неопределени констатации.

И накрая как да хейтваме интернет.
Така и така сме в интернет, да му отдадем дължимото. Мразете на ред – започнете от социалните мрежи. Вие ги мразите, защото масата ги обича. Това че ги мразите не е причина да не ги използвате, вие всъщност ги хейтвате, а това означава, че всеки ден влизате в профила си във Фейсбук, само за да пускате статус колко безсмислено е това. Хейтвайте и Гугъл, те са богати и снимат улиците, ако ви снимат на дадена улица, покажете снимката в омразната социална мрежа и заявете как грубо са навлезли в личното ви пространство. След това можете да напишете и пост в блог.бг (които също мразите, заради вманиачеността им) за това как технологиите обезличават света, заробват хората и така нататък. Ако не можете да се сетите защо мразите всичко механично създадено след лоста, се допитайте до който и да е технофоб, ще ви залее с полезни идеи. Когато пишете коментар винаги правете забележки на правописа. Задължително слагайте думата “неграмотен”, дори и да става дума за печатни грешки. Хейтърът винаги трябва са има последната дума.

Само в една ограничена статия не мога да обхвана всички жанрове на хейтърското изкуство. Надявам се сте схванали основната идея – мразете да удоволствие и най-общата методология за постигането й. Ето, вижте, казах “методология”, правилното използване на излишни термини е особено въздействащо.

Тази статия е най-тъпото и безсмислено нещо, което сте чели, нали? И има ужасно много грешки. This sucks!

3 thoughts on “Как да хейтваме правилно

  1. Това определено ми хареса 🙂
    не мога да се определя като хейтър, но като цяло ми харесва идеята да плюеш ситуацията и обстоятелствата, без да обиждаш никой конкретно. Този тип хора са кул :), колкото и да говорят как мразят това или онова, те имат собствения си вътрешен мир и в повечето случаи са забавни. Много е важно това да са интелектуално развити и доста начетени хора:), иначе само Пернишкият шит мрази нещо, което не е опознал…..
    Поздравления за хубавото описание

Коментари